top of page

Verbeteraars inspireren

Trofeeën

Elke dag verzinnen zorgmakers in het hele land creatieve, concrete en slimme oplossingen voor problemen in de zorg. Als stichting Zorgmakers geloven wij dat deze oplossingen gedeeld moeten worden zodat andere zorgmakers ze kunnen kopiëren. Om het delen van goede ideeën te stimuleren en verbeteraars in het zonnetje te zetten reiken we regelmatig één van deze 3D-geprinte trofeeën uit. 

Paarse krokodil 

De Paarse krokodil staat al jaren symbool voor de regeldruk en bureaucratie in de zorg. Elke dag besteden zorgverleners 40% van hun tijd aan administratie. Genoeg reden dus om hier iets aan te doen. Gelukkig zijn er allerlei zorgmakers die hier creatieve oplossingen hebben gevonden. 

Gouden
na-aper 

'Als het elders is uitgevonden en het werkt daar, waarom zou je het dan niet op jouw plek ook moeten doen?' aldus Marcel Levi. Er zijn zoveel goede ideeën in de zorg, waarschijnlijk is de oplossing voor jouw probleem al eens ergens bedacht. Daarom willen we bij Zorgmakers na-apen stimuleren, met deze 'Gouden na-aper trofee'. Want beter goed gejat, dan slecht bedacht, toch?

Winnaars

Ook zo'n trofee winnen?

Deel dan een oplossing op het Zorgmakersplein of deel dat je een goed idee van een andere zorgmakers gekopieerd hebt.

IMG_5559.jpg

Groene schildpad

Het woont in een zelfgemaakt huis, leeft vegetarisch en wordt meer dan honderd jaar oud. Waren we allemaal maar zo duurzaam als de schildpad. De zorg is verantwoordelijk voor ongeveer 7% van de totale CO2-voetafdruk in Nederland. Genoeg te verbeteren dus. Gelukkig zijn er al allerlei zorgmakers die groene oplossingen hebben verzonnen.  

Spaarvarken 

Al jaren zijn de stijgende zorgkosten onderwerp van veel discussie in de politiek. Op bestuurlijk niveau wordt op allerlei manieren geprobeerd om de kosten te remmen, maar juist ook op de werkvloer wordt op creatieve manieren aan kostenbewustzijn gewerkt. Heb jij een kostenbesparende oplossing? Deel 'm dan op ons zorgmakersplein en misschien win je wel deze Spaarvarken trofee. 

Een oplossing nomineren
voor een trofee?

bottom of page