top of page

Wie we zijn

Sarah van der Lely 11.jpg

Sarah van der Lely

Voorzitter

.

  • LinkedIn

Sarah van der Lely komt uit Amsterdam en is arts kindergeneeskunde bij het Amsterdam UMC. Tijdens haar coschappen viel het haar op hoeveel invloed organisatorische zaken hadden op de zorg die ze leverde. Als ze vervolgens vragen stelde over de organisatie van het zorgstelsel, kreeg Sarah keer op keer te horen ‘ach, laat maar zitten, het gaat toch niet veranderen’. 

Tijdens haar coschap in het Slotervaartziekenhuis, ging het ziekenhuis failliet. In samenwerking met Tegenlicht heeft Sarah de gevolgen van dit abrupte faillissement voor het personeel en de patiënten gefilmd met een Gopro en hier een televisiedocumentaire over gemaakt. Aan het begin van de coronacrisis kreeg ze de kans om de inkoop van beschermingsmiddelen door het Landelijk Consortium Hulpmiddelen vast te leggen. Hieruit vloeide en tweede Tegenlicht documentaire voort over samenwerking als alternatief voor marktwerking in de zorg.

 

In haar dagelijks werk als arts op de afdeling kindergeneeskunde probeert Sarah frustraties over inefficiënte organisatie en administratiedruk om te zetten in verbeterprojecten. Uiteindelijk hoopt ze hiermee het werkplezier voor zichzelf en haar collega’s te verbeteren.

Veerle Smit

Secretaris / Communicatie

Veerle Smit is geboren en getogen in Amsterdam. Zij studeerde af als arts aan de Vrije Universiteit toen COVID net gesignaleerd was in Nederland en ging aan de slag bij huisartsenpraktijk Westerdokters. Deze huisartsenpraktijk is pionier in de digitale zorg. Het leerde Veerle dat het ook anders kan in de zorg. Daarna werkte zij als arts kinder- en jeugdpsychiatrie bij Levvel (verbonden aan het AMC) in de eetstoornissenkliniek.

 

In het jaar tussen haar middelbare school en studie woonde Veerle in Barcelona en leerde ze Spaans. Tijdens haar studie miste ze een overzicht van de geneeskunde en nam ze samen met studiegenoot Romée Snijders het initiatief om Compendium Geneeskunde op te richten. Romée en Veerle schreven in samenwerking met honderden studenten en artsen een boekenreeks met een duidelijk overzicht van de studie geneeskunde in vijf boeken en gaven deze zelf uit. Inmiddels zijn een versie 2.0, meerdere pocketedities en ander studiemateriaal uitgegeven. Compendium is uitgegroeid tot een grote organisatie onder leiding van Veerle en Romée. Nog altijd is de missie om de zorg overzichtelijk te maken, door de zorg, voor de zorg.


Veerle gelooft dat denken in oplossingen in plaats van problemen en goed ondernemerschap, het liefst door zorgverleners zelf, leidt tot betere zorg. Vanuit die visie adviseert Veerle instellingen vanuit haar adviesbureau De Zorgondernemer. Ook op de werkvloer grijpt ze alles aan waarvan ze denkt dat het sneller, simpeler of beter kan. Om zo de zorg, stukje bij beetje, meer zinvol en leuk te maken.

  • logo 3 kopie 2_edited
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • LinkedIn
Veerle.jpg
Rob van der kolk HR 01.jpg

Rob van der Kolk

Penningmeester

.

  • LinkedIn

Na een carrière in het bedrijfsleven als manager en adviseur werkt Rob van der Kolk nu al meer dan vijftien jaar met veel enthousiasme in de zorg. Eerst als zelfstandig ondernemer en daarna als bestuurder bij Amsterdam UMC. Tevens is hij toezichthouder bij een aantal zorg- en onderwijsinstellingen.

 

Rob is altijd op zoek naar nieuwe wegen in complexe vraagstukken. Het geeft hem het meest voldoening als hij mensen kan stimuleren en inspireren het beste uit zichzelf te halen en om dan samen de klus te klaren. Deze drive heeft hij begin 2020 goed kunnen gebruiken toen hij een organisatie mocht opzetten en leiden om persoonlijke beschermingsmiddelen voor heel Nederland in te kopen bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen.

 

Met deze laatste ervaring kreeg hij het inzicht dat met de juiste mensen uit de zorg grote en snelle veranderingen mogelijk zijn zonder lijvige rapporten of langdurig overleg. Minder bureaucratie, meer vrijheid voor zorgprofessionals, persoonlijke aandacht en een gezonde hoeveelheid relativering zijn ingrediënten waarmee hij graag de toekomstige zorg helpt vorm te geven.

bottom of page