top of page

6 oplossingen die jou vanaf morgen tijd gaan opleveren!

Haasten, rennen en vliegen, de dienst lijkt altijd veel te kort voor wat je allemaal nog wil doen! Herken je dat? Deze 6 oplossingen gaan jou vanaf morgen direct tijd opleveren tijdens jouw werk!


Minder draaien met verbeterde infuuspaalklem

Oplossing: Met deze verbeterde infuuspaalklem kan de zorgverlener het draaien verkorten tot enkele slagen. Er zit een simpele snelfunctie op waardoor je de draaiknop in en uit kunt trekken. De draaibeweging is geminimaliseerd en de hoeveelheid kracht die nodig is om de klem los te maken is veel geringer. Dit gaat sneller en de ongunstige werkhouding duurt korter.


Oplossing van: UMC Utrecht, Matthijs Wassink, Joris Jaspers.


3D geprinte klemmen voor bellen en katheterzakken

Oplossing: 3D geprinte klemmen voor bellen, PCA pompen, katheterzakken en drains zorgen ervoor dat de verpleegkundige niet steeds gebeld of geroepen wordt om de bel of knop van de PCA pomp van de patiënt op te rapen of om de katheterzak van het bed los te maken. Ook houden patiënten hun katheter of drainzak niet te hoog en ze kunnen makkelijker mobiliseren.


Oplossing van: Meander MC
Geen tweede controle meer bij orale en transdermale opiaten

Oplossing : Bij orale en transdermale opiaten is geen dubbele controle meer nodig. Dit levert een tijdsbesparing op voor de verpleegkundige omdat er niet meer gewacht hoeft te worden op de dubbele controle.


Oplossing van: Stichting Groenhuysen


Minder neusmaagsondes vervangen door R-KEY

Oplossing: De R-KEY zijn twee kleine steeksleuteltjes van kunststof die het loskoppelen van sondes aanzienlijk vereenvoudigen (zie het filmpje). Dit vermindert leed voor patiënten, voorkomt verspilling en bespaart verpleegkundige tijd.


Oplossing van: Kinderverpleegkundige Roy Haze van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Samen met Bart Idsinga (student Industrieel Product Ontwerp), Joy-Ann Duursma (coördinator Innovatielab UMC Utrecht) en Froukje Eeuwe (Ontwerper Medische Technologie en Klinische Fysica (MTKF)).
Niet meer standaard zorgplanbespreking

Oplossing: Na 6 weken opname eenmalig een zorgplanbespreking en nadien alleen op indicatie. Dit scheelt 6,5 uur aan tijd die zorgverleners daadwerkelijk aan het uivoeren van het zorgplan kunnen besteden.


Oplossing van: Stichting Laverhof


Minder standaard controles in de ouderenzorg

Oplossing: Op verzoek van familie en verpleegkundigen kritisch kijken naar wat wel en vooral niet nodig is qua controles: niet meer wekelijks wegen, maar alleen wanneer iemand afgevallen of aangekomen lijkt. Niet meer elke dag beschrijven hoe de ontlasting eruit ziet (verzoek van familie).


Oplossing van: Stichting Laverhof


153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page