top of page

Forumberichten

Sarah van der Lely
Groene schildpad
Groene schildpad
15 mei 2022
In Groene schildpad
Probleem: Veel verbruik van plastic isolatiejassen die na 1x dragen worden weggegooid. Dit leidt niet alleen tot veel plastic afval, maar over het algemeen moeten deze isolatiematerialen ook nog eens eerst van de andere kant van de wereld hierheen vervoerd worden. Oplossing: herbruikbare stoffen jassen die gewassen kunnen worden.
Gespot in NWZ Alkmaar: wasbare isolatiejassen content media
3
0
27
Sarah van der Lely
Groene schildpad
Groene schildpad
29 apr. 2022
In Paarse krokodil
Probleem: Ik ontving gemiddeld 100 mails per maand die niet direct aan mij gericht waren, maar ‘ter weet’ aan de hele afdeling werden gestuurd. Hierdoor zag ik regelmatig nuttige dingen over het hoofd en als ik een week weggeweest was kostte het zeker een uur om orde te scheppen. Oplossing: In samenwerking met de afdelingssecretaresse heb ik een format gemaakt voor de weekmail. Iedereen die informatie had die nuttig is voor de hele groep kan deze in dit format aanleveren. De afdelingssecretaresse bundelt dit vervolgens tot een weekmail en stuurt ‘m met het weekrooster mee. Goed om te weten: Het duurt even voor iedereen op de hoogte is en gewend is aan het feit dat ze niet meer direct naar iedereen mailen, maar via de weekmail. Daarom is het goed als je één iemand vraagt (liefst iemand waar mensen naar luisteren 😉) om iedereen die per ongeluk toch nog direct mailt hierop te wijzen.
Weekmail content media
4
0
154
Sarah van der Lely
Groene schildpad
Groene schildpad
29 apr. 2022
In Groene schildpad
Probleem: Folders met informatie voor de patiënt raken kwijt of worden weggegooid en als de informatie verouderd is moeten deze allemaal worden vernieuwd met veel verspilling tot gevolg. Oplossing: Tijdens mijn coschap in Cambridge zag ik deze poster met QR codes die linken naar patiëntfolders voor veelvoorkomende problemen bij kinderen. De poster hing op de kinderkamers van de spoedeisende hulp waardoor ouders zich tijdens het wachten al konden inlezen.
QR-folders content media
5
0
102

Sarah van der Lely

Groene schildpad
Paarse krokodil
+4
Meer acties
bottom of page