top of page

Forumberichten

Veerle Smit
Groene schildpad
Groene schildpad
27 apr. 2022
In Groene schildpad
Probleem: ik merkte dat ik als gewoonte mezelf had aangeleerd elke dag als ik in huis kwam eerst langs de keuken te lopen en een koffie in een wegwerpbeker te halen. Dat waren toch heel wat bekers per jaar. Oplossing: ik las ergens dat je gewoontes het makkelijkst verandert nadat je een tijdje uit de routine bent geweest. Na twee weken vakantie in de Franse zon, besloot ik dus dat het nu echt tijd was om te stoppen met deze gewoonte. Voortaan zou ik eerst een beker halen uit de artsenkamer. Ik had deze gewoonte al een paar keer proberen af te leren, maar na mijn vakantie lukte het veel makkelijker. Inmiddels al stapels bekers bespaard!
Elke dag een nieuw bekertje - vakanties doen wonderen content media
5
7
345
Veerle Smit
Groene schildpad
Groene schildpad
27 apr. 2022
In Spaarvarken
Probleem: het team in de kliniek waar ik werkte, had te maken met een hoge werkdruk en het gevoel eigenlijk nooit pauze te hebben. De kliniek ging 24/7 door en we vonden het lastig af en toe even van de afdeling af te gaan om ons hoofd leeg te maken (erg belangrijk in de psychiatrie). Oplossing: bij de AH to go in het ziekenhuis kocht ik kleine cappuccino tegoedbonnen. Deze heb ik in een envelop gedaan en aan het prikbord gehangen met als bijschrift: "voor als je hoofd even te vol zit". De wandeling naar de AH was maar een paar minuten, maar zo had het team een goed excuus om af en toe even 15 min. afstand te nemen van alle problematiek. Als teamleider denk ik dat dit een leuke en goedkope manier is om de werkdruk (al is het maar een beetje) te verlichten.
Een envelop met rustmomentjes content media
4
0
97
Veerle Smit
Groene schildpad
Groene schildpad
27 apr. 2022
In Een ander goed idee
Probleem: ik werkte in een eetstoorniskliniek waarbij we vaak zien dat jongeren halverwege een motivatie dip krijgen en willen stoppen met de vrijwillige behandeling. Oplossing: bij mijn afscheid heb ik een mooi notitieboek neergelegd in de woonkamer van de kliniek. Elke jongere die de behandeling heeft afgemaakt mag hier voortaan motiverende woorden voor de andere jongeren in schrijven. Ze begrijpen elkaar vaak het best. Als hulpverleners kunnen we het boek erbij pakken als middel om de jongere zijn/haar motivatie terug te laten winnen.
Jongeren elkaar laten motiveren in de Kinder- Jeugdpsychiatrie - een motivatieboek content media
5
0
47

Veerle Smit

Groene schildpad
Spaarvarken
Zorgmaker
+4
Meer acties
bottom of page