top of page

Forumberichten

Emma Kinderziekenhuis
12 nov. 2023
In Een ander goed idee
Probleem: Perspectief van kinderen wordt tijdens de behandeling niet altijd goed meegewogen. Oplossing: De kinderen van de KinderAdviesRaad praten mee over alles wat er in de zorgorganisatie (nog) beter kan. Inmiddels zijn er al 27 KinderAdviesRaden in Nederland. Ook een kinderadviesraad oprichten? Hier vindt je het handboek van Kind en Ziekenhuis: https://kindenziekenhuis.nl/wp-content/uploads/2021/12/Kinddeel-Handboek-KinderAdviesRaad-in-de-Zorg_LR.pdf(https://kindenziekenhuis.nl/wp-content/uploads/2021/12/Kinddeel-Handboek-KinderAdviesRaad-in-de-Zorg_LR.pdf)
KinderAdviesRaad  content media
0
0
2
Emma Kinderziekenhuis
12 jul. 2023
In Paarse krokodil
Probleem: Iedereen in de zorg doet veel dingen dubbel, wat onnodig veel tijd kost. Oplossing: Minder dingen dubbel doen en daardoor meer tijd voor de inhoud. In het Emma Kinderziekenhuis liep de afgelopen maanden het project 'Emma Ontdubbelt'. Via de spiegels in de garderobes van de afdelingen werd iedereen gevraagd 'wat doe jij dubbel?' vervolgens kon men de dubbelingen en oplossingen op speciale post its op de spiegels plakken. Van PICU tot NICU, van poli tot afdeling en van secretariaat tot bedrijfsbureau, iedereen heeft zich de afgelopen maanden ingezet om zo min mogelijk meer dubbel te doen.
Emma Ontdubbelt content media
1
0
52
Emma Kinderziekenhuis
12 jul. 2023
In Onthamster de zorg
Probleem: op kinderafdeling Emma Sport (Amsterdam UMC) verliepen complexe opnames niet altijd naar wens door onduidelijke opnamedoelen of onvoldoende voorbereiding. Dit resulteerde in onduidelijkheid bij behandelteam en frustratie bij patiënten en ouders. 😕 Oplossing: nu worden er op drie momenten multidisciplinaire overleggen georganiseerd. Vóór de opname ter voorbereiding, tijdens de opname om voortgang te bespreken en na de opname voor evaluatie. Dit leidt tot betere resultaten voor patiënten, ouders en behandelteam. 😃 Een mooi oplossing van Marloes Bonnema van het Amsterdam UMC
Multidisciplinair overleg voor en tijdens complexe opname verbetert de zorg content media
1
0
4
Emma Kinderziekenhuis
12 jul. 2023
In Onthamster de zorg
In het Emma Kinderziekenhuis wordt elke maand een Tony chocolonely uitgereikt aan een van de arts assistenten die zich heeft ingezet om iets te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor het organiseren van het keuzevak kindergeneeskunde, binnenhalen van een wetenschappelijke grand of geven van een interview over het verminderen van de werkdruk. Het is een wisselbeker dus degene die hem als laatst heeft gewonnen kiest volgende maand een winnaar. Een positieve en smakelijke manier om successen te vieren!
Tony van de maand content media
1
0
11
Emma Kinderziekenhuis
30 apr. 2023
In Groene schildpad
Probleem: Elke dag wordt bij iedere overdracht van de dienst voor alle nieuwe artsen een papieren overzicht (overdracht) geprint van alle patiënten die opgenomen zijn. Met meerdere A4’tjes per overdracht en meerdere artsen per dienst (3 diensten op een dag) komt dit neer op honderden A4’tjes per week die aan het einde van de dienst de prullenbak in gaan. Oplossing: Op de intensive care van de neonatologie wordt sinds kort de hele overdracht papierloos gedaan. Alle artsen hebben van de afdeling een tablet (deels eigen iPads en deels gedeelde iPads van de afdeling) waarop zij in het elektronisch patiëntendossier kunnen inloggen. Zo wordt veel papier bespaard en is het ook nog eens makkelijk om op de tablet het dossier, de orders en uitslagen in te zien. Goed om rekening mee te houden: Normaal gesproken schrijven artsen op de papieren overdracht to do’s en andere aandachtspunten voor de dienst, met de digitale overdracht is dat niet mogelijk. Via de notitie app op de tablet kunnen er toch aantekeningen worden gemaakt. Door het scherm te splitsen houd je makkelijk overzicht.
Papierloze overdracht op de intensive care neonatologie content media
1
0
35
Emma Kinderziekenhuis
15 apr. 2023
In Een ander goed idee
Sinds kort dragen veel medewerkers van het Emma Kinderziekenhuis een badgeclip met daarop de progress flag. De leden van de diversiteitscommissie lieten 400 badgehouders maken, maar die waren in no time op. Medewerkers zijn er erg enthousiast over. Je straalt hiermee uit naar patiënten, hun ouders én collega’s dat je diversiteit een belangrijk onderwerp vindt en dat je openstaat voor een gesprek hierover.
Progress flag op badgehouder in het Emma Kinderziekenhuis content media
1
0
23
Emma Kinderziekenhuis
25 feb. 2023
In Een ander goed idee
Sinds enige tijd is er in de ochtendoverdracht van het Emma Kinderziekenhuis op woensdag een nieuw concept: de wist-je-dat-woensdag! Aan het einde van de overdracht wordt een korte powerpoint besproken met een praktische oplossing of handige lifehack (liefst met screenshots of foto’s om het makkelijk kopieerbaar te maken). Dé ideale plek om handige tips en tricks te delen met collega’s.
Wist je dat woensdag – de manier om oplossingen te delen content media
1
0
45

Emma Kinderziekenhuis

Meer acties
bottom of page